Nisan 1 şakası nasıl ortaya çıkmıştır ?

Nisan 1 şakası nasıl ortaya çıkmıştır ?

Tıpkı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin okul maceralarında önemli bir yeri olanNisan 1 şakaları, yaşlı genç her insanın yüzünde tebessüm oluşturantürlü türlü muzipliklerin yapıldığı bir şaka günüdür. Ancak insanlar doğduklarından beri 1 Nisan tarihinde herkesin birbirine şaka yaptığını biliyor olmasına rağmen bu adetin nereden çıktığınıbilmezler. Peki gerçekten de nereden çıktı bu Nisan 1 şakası? İnsanlar neden bu tarihte birbirlerine şaka yapıyor ? Neden başka tarih değilde bu tarih ? İnternette dolaşan 1 Nisan bilgileri ne kadar doğru ? İşte bu soruları aydınlatacak olan Nisan 1 şakasının nasıl ortaya çıktığını sizler için araştırdık.

Dünyanın En Büyük Ailesi Hindistandan !

39 kadın, 94 çocuk ve 1 koca; Dünyanın en büyük ailesi

39-kadin-94-cocuk-ve-1-koca-dunyanin-en-buyuk-ailesi-ilgincbirbilgi
Hindistan’ın Mizoram eyaletinin Baktawng köyünde yaşayan Ziona Chana (Doğum tarihi : 1945) isimli Çinli marangoz, 39 karısı, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu ile 181 kişilik dünyanın en büyük ailesine sahip.
Ziona, 181 kişilik ailesiyle 4 katlı ve 100 odalı evinde aynı çatı altında yaşıyor. Geniş ailesinin bütün erkek üyelerinin marangozlukla uğraştığını söyleyen Ziona, “Bir kere bile hükümetten maddi yardım almadık” diyerek de övünüyor. Bir gün tüm dünyayı Hz. İsa ile birlikte yöneteceklerine inanan ve yaklaşık 4.000 üyesi bulunan “Chana” isimli aile mezhebinin de lideri olan Ziona, “Dedem tarafından kurulan kendi mezhebimizin mirasçısıyım. İnancımıza göre istediğimiz kadar kadın ile evlenebiliriz. Babamın da 7 eşi vardı” diyor. İlk evliliğini 17 yaşında yapan Ziona, bir yıl içinde 10 kez evlenerek kendi içinde ayrı bir rekorun da sahibi. En son evliliğini geçen yıl yapan Ziona yeni eş bulmaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor.

Mezara çiçek bırakma adeti nereden gelmiştir ?

Mezara çiçek bırakma adeti nereden gelmiştir ?

Cenaze törenlerinde çiçeklerden yapılmış bir çelenk göndermek, mezarı çiçeklerle donatmak, sonradan yapılan mezar ziyaretlerinde mezara çiçek bırakmak, hemen hemen her kültürde gelenek haline gelmiştir. Peki ama mezara çiçek bırakma adeti nereden gelmiştir ? Aslında bir kaç gün içinde kuruyup gidecek bu çiçeklerin bırakana da bırakılana da bir faydası olduğu kanıtlanmamıştır ama bu gelenekçok eski çağlara kadar uzanmaktadır.

Televizyondaki şiddetin insanlar üzerindeki etkisi !

Televizyondaki şiddetin insanlar üzerindeki etkisi

Ters etki ürünü televizyon
Birçok insan işini gücünü bitirip rahatladıktan sonra soluğu televizyonun karşısında alır ve kendini bir rahatlamaya, ferahlamaya bırakıp dalıp gider. Ne izlediklerinin hiç bir önemi yoktur sadece hayranlıkla ve merakla izlerler. Artık bağımlılık haline getirdiğimiz bu işin ciddi derecede sorunlar içerdiğide belli başlı bir gerçek. Neredeyse izlediğimiz her dizide şiddet içeren bir çok görüntü var ve bunlar genel anlamda bakıldığında topluma oldukça kötü yansıyor.Televizyondaki şiddetin insanlar üzerindeki etkisi ve bu şiddet içeren yayınların toplumumuzda ne gibi zararları var bir de ona bakalım.

İstanbulun Dünya Şehri olduğunun 9 Kanıtı

İstanbul için "Dünya Şehri" tanımı az kalır; Napolyon'un dediği gibi “Dünya bir devlet olsaydı, taht şehrinin İstanbul olması gerekirdi.” Buyrunuz şehirlerin en kralının "Beni seç!" diye bağıran emsalsiz özellikleri...

1. Asya ile Avrupa kıtaları arasında köprü olması

Asya ile Avrupa kıtaları arasında köprü olması
Dünyada her gün kıtalar arası yolculuk yapan kaç kişi var?

Dejavu nedir, nasıl ve neden oluşur ?


dejavu-nedir-nasil-ve-neden-olusur-ilgincbirbilgi Dejavu nedir, nasıl ve neden oluşur ?



Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamış veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu pek çok kişide zaman zaman yaşanmaktadır. Çoğumuzun yaşadığı ve ilgi çekici bu durum bazı kesimlerce “geleceği görme” şeklinde yorumlansa da bu duygunun bir bilimsel açıklaması var.
Dejavu’nın kökeni çok eskilere dayansa da, konuyla ilgili bilimsel araştırmalar 20 yüzyılda başlamıştır. Her ne kadar Dejavu’nun temelitam olarak bilinmese de, bilimsel yaklaşım bu deneyimin doğa üstü bir olay olmadığını, hafıza ile ilgili yaşanan bir anomali sonucudeneyimlenen olayın daha önceden yaşanmış gibi algılanmasındanibaret olduğu yönündedir. Ve araştırmacıların yaptığı araştırmalar insanların %70’inin bu deneyimi hayatlarında en azından bir kez yaşadığını göstermektedir.
Dejavu nedir ?