Dünyanın En Büyük Ailesi Hindistandan !

39 kadın, 94 çocuk ve 1 koca; Dünyanın en büyük ailesi

39-kadin-94-cocuk-ve-1-koca-dunyanin-en-buyuk-ailesi-ilgincbirbilgi
Hindistan’ın Mizoram eyaletinin Baktawng köyünde yaşayan Ziona Chana (Doğum tarihi : 1945) isimli Çinli marangoz, 39 karısı, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu ile 181 kişilik dünyanın en büyük ailesine sahip.
Ziona, 181 kişilik ailesiyle 4 katlı ve 100 odalı evinde aynı çatı altında yaşıyor. Geniş ailesinin bütün erkek üyelerinin marangozlukla uğraştığını söyleyen Ziona, “Bir kere bile hükümetten maddi yardım almadık” diyerek de övünüyor. Bir gün tüm dünyayı Hz. İsa ile birlikte yöneteceklerine inanan ve yaklaşık 4.000 üyesi bulunan “Chana” isimli aile mezhebinin de lideri olan Ziona, “Dedem tarafından kurulan kendi mezhebimizin mirasçısıyım. İnancımıza göre istediğimiz kadar kadın ile evlenebiliriz. Babamın da 7 eşi vardı” diyor. İlk evliliğini 17 yaşında yapan Ziona, bir yıl içinde 10 kez evlenerek kendi içinde ayrı bir rekorun da sahibi. En son evliliğini geçen yıl yapan Ziona yeni eş bulmaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor.

KOCAYA HÜRMET TANRI’YA HİZMETTİR
İngiliz The Sun gazetesine konuşan marangoz, “Dünyanın en kalabalık ve büyük ailesinin babası, 39 kadının kocası olarak kendimi şanslı bir adam olarak düşünüyorum. Tanrı’nın özel çocuğu gibiyim” dedi. Ziona’nın eşleri de durumdan memnun. Rinkimi isimli eşi, “O köyün en yakışıklısı. Ona hürmet ve hizmet etmek Tanrı’ya hizmet gibi” dedi. Huntharnghanki isimli diğer eş ise, ailede herkesin iyi geçindiğini, karşılıklı sevgi ve saygının olduğunu söyledi.
YATAKODASI NÖBETLEŞE
Dünyanın en büyük ailesinin yaşadığı evde askeri disiplin kuralları söz konusu. En yaşlı eş Zathiangi her şeyi organize ediyor. Genç eşler Ziona’nın odasının yakınındaki odalarda kalıyor, yaşlıların odaları daha uzakta. Kadınlar nöbetleşe Ziona’nın odalarına gidiyor.Evde, akşam yemeğinde 28-30 tavuk, 100 kilo’ya yakın pirinç pişiriliyor, 60 kilo kadar da patates soyuluyor.
YAŞADIKLARI YER SİTE GİBİ
4 katlı ve 100 odalı bir evde aynı çatı altında yaşayan 39 eşdurumlarından memnun olduklarını söylüyor. Yaşadıkları binanın hemen yanında da çocukların kendilerine ait bir apartmanları var. Ziona Chana, karıları arasında her hangi bir problem olmadığını ve çocuklara hep birlikte baktıklarını söylüyor. Ailenin kaldığı yer evden daha çok siteyi andırıyor.
Ziona Chana, verdiği son röportajlarda da ileride ailesinin 5.000 kişi olmasını hedeflendiği belirtiyor ve yeni eş adayları aramaya devam ediyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYINIZ ! TIKLAYIN ANINDA ÖĞRENİN !